top of page
  • Foto van schrijverCathelijne de Wit-Peijs

Eten en drinken in Dublin

Tijdens mijn stadswandelingen door Dublin krijg ik vaak vragen over de beste plekken om te eten en te drinken. Met 751 pubs is het vaak moeilijk om een keuze te maken. Hieronder een aantal van mijn persoonlijke favorieten.

Deze pub is vernoemd naar een man die op een harige citroen leek. Benieuwd naar het hele verhaal? Dat is in de pub op een van de muren te lezen. Het is ook een goede plek om kennis te maken met de traditionele Ierse keuken, want ze serveren hier ouderwetse Dublin Coddle.


Een van mijn favoriete plekken in Dublin om lekker te ontspannen is 37 Dawson Street. Het interieur van dit café is het beste te omschrijven als ‘quirky’. Plof neer op een van de comfortabele banken en kijk je ogen uit terwijl je geniet van lekker eten en drinken.


Officieel is dit een tapas restaurant, maar ik raad aan om deze omschrijving met een korreltje zout te nemen. De porties zijn behoorlijk groot, dus bestel niet te veel tegelijk. Wel is het eten er erg lekker en het historische pand zorgt gegarandeerd voor een gezellige sfeer.


Liefhebbers van vis moeten tijdens hun bezoek aan Dublin echt even langs bij Klaw. Dit piepkleine barretje heeft slechts 12 zitplaatsen. Je kunt er terecht voor overheerlijke verse vis en oesters die traditioneel met Guinness geserveerd worden.


Waan je in een piepklein Frans cafeetje en geniet van lekkere koffie en versgebakken croissants.


78 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page