top of page
  • Foto van schrijverCathelijne de Wit-Peijs

Herinneringen aan Ierland: Achill Island

Het was de dag voor mijn 35e verjaardag. Om dit heugelijke feit te vieren hadden we een Lazy Day Camperbusje gehuurd en trokken voor een weekend naar de westkust van Ierland. Het was een uitzonderlijk warme zomer. De airconditioning draaide overuren toen we aan het eind van de middag Achill Island opreden.

Dit is het grootste eiland van Ierland, maar je hebt bijna niet door dat het niet bij het vasteland hoort, omdat het er zo dichtbij ligt. Binnen een paar seconden ben je de kleine brug over. Hoewel er op Achill veel bezienswaardigheden zijn, reden we dit keer rechtstreeks door naar Keem Bay. Een duik in de koele oceaan was het enige waar ik aan kon denken. Het is een van mijn favoriete stranden van Ierland. De beschutte baai doet op zonnige dagen niet onder voor een Mediteraanse bestemming.

Toen na een verfrissende duik de zon achter de kliffen verdween, streken wij neer voor het camperbusje met een lekker glaasje wijn. We keken uit over de baai. Geen telefoons, geen televisie, zelfs geen boek: alleen het stille uitzicht over het water. Kijkend hoe de lucht langzaam verschillende kleuren roze, paars en blauw werd. Ierse zomeravonden zijn lang. Ondanks dat de zon in de zomer wel ondergaat, wordt het tijdens de kortste nachten nooit helemaal donker. We hadden een lange avond voor de boeg.

Plotseling werd het stille uitzicht verstoord door beweging in het water. Een school dolfijnen zwom de baai in, op zoek naar een late night snack. Het was een prachtig gezicht om te zien hoe de beestjes vrolijk boven het water uitsprongen en met elkaar speelden. Dit prachtige schouwspel werd alleen door ons en een handje vol andere kampeerders waargenomen. Een geweldig verjaardagscadeau.


123 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page