top of page
  • Foto van schrijverCathelijne de Wit-Peijs

Ierland: De Ultieme Roadtrip

De reiswereld staat al maanden op z’n kop. Reizen naar Ierland is op dit moment nog niet mogelijk. Je alvast voorbereiden op een reis naar het Ierse eiland én wegdromen bij de mooiste plekken, dat kan wel. In het voorjaar van 2020 publiceerde ik mijn eerste boek: ‘Ierland - De Ultieme Roadtrip’. Hierin neem ik mijn lezers het hele Ierse eiland mee rond. Ik geef antwoord op de vraag wat er in Ierland niet mag worden gemist en inspireer de lezers om een eigen ‘ultieme roadtrip’ samen te stellen.

‘Ierland – De Ultieme Roadtrip’ is een ruim 300 pagina tellend rijk geïllustreerd reisboek. Het is geen reisgids vol korte praktische tips over het huren van een auto en het boeken van hotels, maar een verhalende reis door Ierland. In het boek neem ik de lezer het hele eiland mee rond, inclusief Noord-Ierland. Daarbij deel ik een groot aantal interessante feiten en de mooiste bezienswaardigheden van Ierland. Zowel beroemde trekpleisters als verborgen pareltjes die niet snel te vinden zijn.


Vier bijzondere routes Ik beschrijf in ‘Ierland – De Ultieme Roadtrip’ vier routes. Deze kunnen afzonderlijk worden afgelegd of aan elkaar worden gekoppeld. Tijdens mijn reis ontmoette ik diverse locals met wie ik interessante, mooie en bijzondere gesprekken heb gevoerd. Hun verhalen brengen Ierland echt tot leven.


“Ik hoop dat ik mensen kan inspireren met mijn reisverhalen. Ik wil dat zij net zo veel plezier in Ierland beleven als ik.”

Liefde voor Ierland delen Twintig jaar geleden kwam ik als avontuurlijke tiener voor het eerst in Ierland. De rijke historie, de bijzondere verhalen, de gezellige cultuur, de vriendelijke mensen en de prachtige natuur zorgden dat ik mij direct thuis voelde. In 2015 besloot ik om er samen met mijn man en mopshond te gaan wonen. Mijn liefde voor Ierland zette ik om in mijn bedrijf Witty Walks, waarmee ik Nederlandstalige tours in Dublin en de nabijgelegen Wicklow Mountains organiseer. Tijdens die tours merkte ik dat er veel behoefte is aan lokale kennis over Ierland én dat er ontzettend veel te vertellen is. Dat inspireerde mij tot het schrijven van mijn debuut.


“Ik wil mijn liefde voor dit fantastische land delen. Je hoeft niet naar de andere kant van de wereld om te genieten.”

‘Ierland – De Ultieme Roadtrip’ is nu te bestellen via www.deultiemeroadtrip.nl en alle boekwinkels.

ISBN nummer: 9789090331416

Verkoopprijs €21,50

149 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page