top of page
  • Foto van schrijverCathelijne de Wit-Peijs

Mijn tips voor het virtuele Saint Patricks Festival (12 t/m 17 maart)

Op 17 maart is het Sint Patricks Day. Het meerdaagse festival dat rondom de Ierse nationale feestdag georganiseerd wordt, kan dit jaar niet op normale wijze doorgaan vanwege Covid-19. Daarom wordt het festival dit jaar online georganiseerd. Van 12 t/m 17 maart zijn er tientallen online events gratis bij te wonen. Het aanbod is zo overweldigend dat het lastig is om een keuze te maken. Hieronder vind je een selectie van de events waar ik zelf erg benieuwd naar ben. Maar er is nog veel meer te zien en te beleven tijdens deze virtuele Sint Patricks Day. Kijk voor het volledige programma op www.stpatricksfestival.ie

Let op: de tijden die vermeld zijn, zijn de Ierse tijd. Bekijk je deze events vanuit Nederland of België, dan start het een uur eerder.


The Saint Patrick Show – wo 17 maart 15.00 uur

Een muzikale en visuele show, geïnspireerd op verhalen en legendes over Sint Patrick. Ik heb geen idee wat ik mij hier bij voor moet stellen, maar ik ben reuze benieuwd.


Willow Weaving Workshop – vr 12 maart 11.30 uur en di 16 maart 10.10 uur

Leer een oud ambacht, rechtstreeks vanaf de Aran eilanden. Tijdens deze workshop maak je een mandje van wilgentakken (let op: die moet je wel zelf ergens vandaan halen).

Ga je liever met breinaalden aan de slag? Er wordt ook een Aran eiland knitting workshop (za 13 maart 12.15 uur) georganiseerd. Daarin leer je hoe je de ingewikkelde patronen van de Aran Island Sweaters maakt. Je moet zelf voor wol en breinaalden zorgen.


A history of Irish food – vr 12 maart t/m di 16 maart 14.00 uur

Een vijfdelige miniserie waarin Ierse chef Tadgh Byrne je meeneemt op een reis door Ierlands culinaire geschiedenis.


Diverse virtuele tours:

- Ballad Tours Dublin: Een reis door de geschiedenis van Dublin door middel van ballads (vr 12 maart 19.20 uur en di 16 maart 18.30 uur)

- 1916 Rebellion Tour: Een geschiedenisles over de Paasopstand en de Ierse revolutie die daarop volgde (vr 12 maart 14.30 uur)

- In the footsteps of Saint Patrick: een wandeling door Dublin langs herinneringen aan Sint Patrick (wo 17 maart 11.25 uur)

- Oscar Wilde walking tour: Een wandeltour over het leven van Oscar Wilde (di 16 maart 12 uur)

- Galway Food Tours: Neem een kijkje in Ierlands en Galways cultuur door middel van eten en drinken (zo 14 maart 12.25 uur)

- Shenanigans walking tour Kilkenny: een virtuele tour door de middeleeuwse stad Kilkenny (ma 15 maart 17.40 uur)

- Sligo walking tours: Neem een kijkje in Sligo en hoor de verhalen die Bram Stoker en W.B. Yeats inspireerden. (zo 14 maart 20.45 uur)

- Guinness in the Liberties walking tour: neem een kijkje in de wijk de Libberties waar Guinness sinds oudsher gevestigd zit en hoor de verhalen uit de gemeenschap (wo 17 maart 16 uur)

- Book of Kells en Old Library tour: neem een kijkje in de oude bibliotheek van Trinity College waar het beroemde Book of Kells ligt (vr 12 maart 10.00 uur en zo 14 maart 15.30 uur)


Introduction to Sean Nós Dance – wo 17 maart 13.05 uur

Altijd al Iers willen leren dansen? Dan is dit je kans. Tijdens deze workshop leer je Ierse danspasjes van Emma O’Sullivan.


The dodgy history of Ireland – vr t/m di diverse tijden (zie website)

Animatieserie over bekende personen uit de Ierse geschiedenis die niet altijd even rooskleurig was.


CúChulainn Awakes – ma 15 maart 12.30 uur

Drama, geinspireerd op de Ierse mythologische held CúChulainn.


Home (Carrickmacross Workhouse) – za 13 maart 19.30 en ma 15 maart 12.00 uur

Een vertelling over het leven in een Iers Workhouse tijdens de grote hongersnood in de 19e eeuw.


Dit is slechts een greep uit het enorme aanbod van online events. Kijk op www.stpatricksfestival.ie voor het volledige programma.


Hopelijk kunnen we volgend jaar weer live van de festiviteiten, de parades en de grote glazen Guinness genieten.


46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page