top of page
  • Foto van schrijverCathelijne de Wit-Peijs

Herinneringen aan Ierland: Clare

Het was tweede paasdag 2019. Vier dagen daarvoor had ik mijn nieuwe auto opgehaald en het was tijd voor een flinke testrit. Vanuit ons huis in county Wicklow reden wij in drie uur tijd naar county Clare. Midden in het grijze kalksteenlandschap van The Burren stappen we uit.

Het is een warme zonnige lentedag, perfect voor een wandeling. We klimmen en klauteren over rotsen die 350 miljoen jaar geleden zijn gevormd. Ierland lag toen nog ten zuiden van de evenaar en de stenen van The Burren lagen in een warme tropische zee. Miljoenen jaren later is Ierland langzaam maar zeker steeds noordelijker komen te liggen. Zo’n twaalfduizend jaar geleden, tijdens de laatste ijstijd, gleden gletsjers over Ierland heen en is de huidige vorm van The Burren ontstaan. Het is het beste te omschrijven als een maanachtig landschap.

Al wandelend merken we dat The Burren veel meer is dan alleen het grijze landschap. Tussen de rotsen groeien de meest mooie, kleurrijke bloemen. Onze intentie was eigenlijk om een korte wandeling te maken, maar het landschap is zo mooi dat we door blijven lopen. Sommige delen van de wandeling gaan over een goed herkenbaar pad, maar een groot deel gaat dwars over de kalkstenen vlakte. We lopen van paaltje naar paaltje en kijken goed uit waar we onze voeten zetten, want het terrein is op veel plaatsen erg oneffen. Boven op de berg hebben we een prachtig uitzicht over The Burren en de verderop gelegen oceaan.

Na onze wandeling gaan we op zoek naar een mooie picknickplek aan de kust. Eenmaal verzadigd stappen we weer in de auto en beginnen aan de lange rit naar huis. De proefrit was geslaagd!

92 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page